Yorkshirenterrierin turkinhoito

Yorkshirenterrierin turkki vaatii omistajaltaan sitoutumista ja koiran totuttamista käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin pienestä pitäen. Turkki vaatii toistuvaa pesua tarpeesta riippuen 1-2 kertaa viikossa. Säännöllinen turkin pesu ja kuivaus helpottavat turkinhoitoa valtavasti. Likaista turkkia ei harjata, koska se kuluttaa karvaa. Nyytittämisellä voidaan pidentää pesuväliä ja estää turkin kulumista. Sopivat turkinhoitoaineet ja välineet kannattaa valita yhdessä kasvattajan kanssa.

Turkin hyvinvointi lähtee myös sisältäpäin eli koiran hyvästä kunnosta ja tasapainoisesta, monipuolisesta ruokinnasta.

Turkin perushuolto:

1. Tarkista peuaineen laimennussuhde ja tee liuos valmiiksi. Kastele koko koira hyvin, levitä shampoo turkkiin osissa, puristele. Tämän jälkeen huuhtele huolellisesti. Älä anna shampoon seisoa turkissa pitkään, jottei karva kärsi. Toista shampoopesu, jos koira on likainen. Lopuksi painele turkki pyyhekuivaksi pyyhkeellä.

2. Tarkista hoitoaineen laimennussuhde. Levitä hoitoaine, anna vaikuttaa. Huuhtele. Hoitoainetta voi myös jättää hieman turkkiin.

3. Kuivaa taas turkki painelemalla pyyhkeeseen.

4. Selvitä takut hellävaraisesti. Aloita kuivaus, kun turkki on takuton. Kunnon kuivain säästää aikaa. Käytä kuivauksessa apuna harjaa, kuivaa tyvestä asti kuivaksi. Lopuksi käy kammalla turkki läpi.

5. Siisti korvakarvat, kynnet ja anturakarvat.